Yoga på vatten

Yoga Blue Zense erbjuder SUP Yoga på Dalarö hela sommaren. Nyttja vattnets positiva effekter för att trigga igång det som kallas “blue mind” eller blått sinne – ett milt meditativt tillstånd karakteriserat av stillhet och harmoni. Fokus i klasserna är både närvaro och balans samt styrka och rörlighet – utifrån intention, syfte och behov. Utveckla medveten närvaro och andning, fokus och balans, stärk din core samt få en härlig, kul och (om du vill) utmanande stund på SUP brädan.

För mer information om aktuella klasser, se ”Kalender”. För praktisk information, se ”Bokning & priser”. Vi anordnar också specialanpassade klasser på förfrågan, varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med ut på vattnet!

 • Prova-på tillfällen & intro kurser

  Prova-på-tillfälle

  Välkommen att testa SUP Paddling, SUP Yoga och SUP Fitness på Dalarö!

  Vi startar upp varje säsong med ett prova-på-event den 1 maj. Det kommer att finnas möjlighet att låna en SUP bräda för paddling, och vi kommer också anordna kostnadsfria introduktionsklasser i SUP Yoga och SUP Fitness. Vi kommer att berätta mer om säsongens aktiviteter och du får möjlighet att ställa frågor till oss om allt som har med SUP att göra. 

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). Vi tillhandahåller all utrustning som behövs; SUP brädor (inkl paddel och leasch), våtdräkter, skor och flytvästar. Vi kommer att bjuda på varmt kaffe och te.

  För uppdaterad info, se eventinbjudan till prova-på-tillfället den 1 maj 2018 på Facebook;

  https://www.facebook.com/events/888728357981879/

  Om frågor, kontakta oss gärna!

  Introduktionskurs SUP Yoga

  Ett par gånger per säsong samt på förfrågan anordnas en introduktionskurs i SUP Yoga för dig som vill prova på SUP Yoga och i lugn takt lära dig grunderna. Vi varvar genomgång på land med praktik på vattnet. 

  Kursen är 3 timmar totalt varav ca 1 timme på land och ca 2 timmar på brädan (paddling + yoga).

  Vi går igenom;
  – paddelteknik och balans på en SUP bräda 
  – skillnad mellan yoga på land och på vatten
  – vattnets positiva inverkan på oss och mentala aspekter av att yoga på vatten
  – fysiska aspekter av att yoga på vatten
  – säkerhet på vattnet
  – vanliga yogapositioner på en SUP bräda
  – modifierade solhälsningar på SUP bräda
  – övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på vid yoga på vatten 

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). All utrustning ingår (Kona Namaste SUP bräda, leash, paddel, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst). Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.

  För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser.

  Om frågor, kontakta oss gärna!

 • SUP Yoga klasser

  Våra SUP Yoga klasser

  Vi erbjuder en rad olika SUP Yogaklasser med olika inriktning. Se information om några av våra vanligaste klasser och egenutvecklade koncept nedan. Våra klasser är normalt sett 90 min långa för att hinna med att paddla till en vindskyddad plats och ankra upp där, genomföra klassen och sedan paddla tillbaka igen. För information om aktuella klasser, se Sommarschema i Askfatshamnen samt Kalender. För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

  Vi skräddarsyr också klasser helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan! Hör gärna av dig så sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig/er!

  SUP Yoga Fit For Sports

  Detta är en klass speciellt anpassad för dig som vill dra nytta av yogans positiva effekter för att nå bättre resultat i din övriga träning. Vi fokuserar på övningar som ger förbättrad corestyrka, kroppsmedvetenhet, balans, rörlighet, fokus och förmåga till återhämtning. Det kommer bland annat att bli övningar specifikt anpassade för dig som springer, simmar och cyklar – bra uppladdning för dig som planerar att vara med på årets Dalarö Triathlon. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka. Enkla men effektiva övningar – passar alla oavsett yoga- och SUP erfarenhet. Komplettera gärna med SUP Yoga Floating Yin för ytterligare fokus på rörlighet och återhämtning.

  SUP Yoga Floating Yin

  Detta är en Yin Yoga klass där vi fokuserar på stilla inkännande yinpositioner som vi håller en längre stund (ca 3-5 min) för att stretcha såväl bindväv som mental uthållighet. Ofta är det en tight bindväv som orsakar stelhet och som först behöver töjas ut innan vi kan stretcha musklerna. Den extra dimension som SUP Yoga ger i form av närhet till vattnet och rörligt underlag (brädan) och omgivning (elementen vind, vatten, vågor, strömmar) hjälper till att förstärka närvaro, fokus och medvetenhet om andningen. Välgörande både för kropp och själ! Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka. Lugn klass med enkla men effektiva övningar – passar alla oavsett yoga- och SUP erfarenhet. Bra komplement till SUP Yoga Fit For Sports.

  SUP Yoga Power Intense

  Detta är en SUP Yoga klass där du får möjlighet att utmana dig själv lite extra – både avseende balans och styrka. Om du vill! Klassen innehåller en kombination av solhälsningar och andra mjuka flöden där vi synkroniserar andning med rörelse samt dynamisk styrka och rörlighet. Vi avslutar med skön avslappning. Det rörliga underlaget gör att din balans utmanas – du aktiverar automatiskt dina coremuskler och även andra mindre muskler som du kanske inte vanligtvis använder men som hjälper till att stabilisera kroppen. Även de klassiska positionerna Plankan och Hunden blir mer utmanande på en bräda som rör sig, och den ökade obalansen aktiverar armar, core och ben extra mycket. Detta kommer vi nyttja till max i denna yogaklass där det kommer vara specifikt fokus på övningar som utmanar och stärker just våra muskler. Alla kan vara med – oavsett tidigare erfarenhet av SUP och/eller yoga – vi yogar utifrån egen förmåga och dagsform. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka.

  SUP Yoga MediYoga – NYTT FÖR SÄSONGEN 2018

  Är du ute efter en mjuk, lugn och avslappnande upplevelse? Kombinera MediYogas djupt balanserande och läkande effekter med alla positiva effekter av att vara på vatten! MediYoga är en evidensbaserad mjuk och terapeutisk yogaform framtagen och mycket använd i samarbete med hälso- och sjukvård och det finns en hel del forskning som styrker resultaten av yogans effekter för ex stress och utmattning, ryggbesvär, hjärt- och kärlsjukdomar, sömnbesvär, fokus och koncentration etc. MediYoga har sin grund i klassisk kundaliniyoga, den indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin. MediYoga är en meditativ, medicinsk och terapeutisk yogaform som är mjuk men ändå kraftfull. Den har förmåga att skapa lugn, avspänning och balans på djupet i både kropp och sinne, och öppnar på så sätt upp för kroppens egen självläkande förmåga. MediYoga kan utövas av alla. De flesta positioner är sittande eller liggande och övningarna kan alltid anpassas efter förmåga och dagsform. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka.

  SUP Yoga Rest Relax Reset – NYTT FÖR SÄSONGEN 2018

  Är du ute efter en lugn, avslappnande och vilosam upplevelse på vattnet? Vill du få en stund för dig själv där du kan koppla av helt och fullt medan du åtnjuter alla de positiva effekterna vår kropp och vårt sinne får av att vara på vatten? Vi erbjuder nu en ny djupavslappnande klass som består av mindful och medveten paddling samt en guidad liggande djup avslappning och lång vila i Savasana. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, ankrar upp för guidad avslappning och Savasana på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka.

  Dessutom har vi följande klasser som vi också genomför på förfrågan (dock ej inlagda i årets sommarschema);

  SUP Yoga Core Explore

  Utmana och stärk dina coremuskler med SUP Yoga! SUP Yoga kan vara utmanande eftersom både underlaget (brädan) och omgivningen (elementen vind, vatten, vågor, strömmar) rör sig och förändras. Din balans utmanas och du aktiverar automatiskt dina coremuskler. I denna SUP Yoga klass kommer det vara specifikt fokus på övningar som utmanar och stärker just dina coremuskler. Detta är för dig som vill ha ett riktigt tufft corepass på Stand Up Paddle-brädan och utmana samt stärka din bål (fokus på mag- och ryggmuskler). En stark core ger bättre kroppshållning, ökad stabilitet och balans i kroppen, avlastning för ryggraden som därmed kan hjälpa mot ryggont, starka magmuskler som stimulerar matsmältningen samt ökad kraft även i övriga kroppsdelar genom mer stabilitet. Passar för alla nivåer och oavsett om du är ute efter att stärka din core för bättre resultat i din övriga träning eller om du vill förbättra din kroppshållning. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka.

  SUP Yoga Aqua Flow

  Detta är en mjuk SUP-anpassad klassisk vinyasa flow klass där vi synkroniserar andning/rörelse i solhälsningar och andra flöden. Vi lägger även in styrka och rörlighet innan vi avslutar med skön avslappning. Allsidig klass som bygger mentalt fokus, styrka, rörlighet och genom synkroniserad andning/rörelse hjälper dig till närvaro och att landa i dig själv. Klass för dig som söker ett mer traditionellt yogapass på SUP bräda, passar alla oavsett yoga- och SUP erfarenhet. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka.

  Våra SUP Paddlingar med Yoga

  Vi erbjuder också lite längre SUP Paddlingar där yoga ingår. Se exempel på upplägg nedan. Våra klasser med paddling och yoga är normalt mellan 1,5-3 tim långa för att hinna få en bra paddlingssträcka, ankra upp på en vindskyddad plats, genomföra klassen och sedan paddla tillbaka igen. För information om aktuella klasser, se Sommarschema i Askfatshamnen samt Kalender. För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

  Vi skräddarsyr också upplägg hel utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan. Kontakta oss gärna för förslag!

  SUP Paddling med SUP Yoga

  Följ med på rofyllda och harmoniska morgon- och kvällspaddlingar med SUP Yoga! Inled veckan på allra bästa sätt med en rofylld och harmonisk SUP Paddling & SUP Yoga. Förutsättningarna kan variera – vindstilla och spegelblankt vatten eller med lite vind och vågor – en härlig upplevelse oavsett. Att uppleva skärgården från en SUP bräda på vattnet är magiskt och kan ge både ro för själen för stunden samt energi för hela veckan. Det blir mjuk inkännande yoga som passar alla! Den extra dimension som SUP Yoga ger i form av närhet till vattnet och rörligt underlag (brädan) och omgivning (elementen vind, vatten, vågor, strömmar) hjälper till att förstärka närvaro, fokus och medvetenhet om andningen. Välgörande både för kropp och själ! Lugn klass med enkla men effektiva övningar – passar alla oavsett yoga- och SUP erfarenhet. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor i och paddlar sedan tillbaka.

  SUP Paddling med SUP Yoga Floating Yin

  Följ med på en rofylld och harmonisk morgon- eller kvällspaddling med SUP Yoga Floating Yin! Förutsättningarna kan variera – vindstilla och spegelblankt vatten eller med lite vind och vågor – en härlig upplevelse oavsett. Att uppleva skärgården från en SUP bräda på vattnet är magiskt och kan ge både ro för själen för stunden samt energi för hela veckan. Yogan under denna paddling är Yin Yoga där vi fokuserar på stilla inkännande yinpositioner som vi håller en längre stund (ca 3-5 min) för att stretcha såväl bindväv som mental uthållighet. Ofta är det en tight bindväv som orsakar stelhet och som först behöver töjas ut innan vi kan stretcha musklerna. Den extra dimension som SUP Yoga ger i form av närhet till vattnet och rörligt underlag (brädan) och omgivning (elementen vind, vatten, vågor, strömmar) hjälper till att förstärka närvaro, fokus och medvetenhet om andningen. Välgörande både för kropp och själ! Lugn klass med enkla men effektiva övningar – passar alla oavsett yoga- och SUP erfarenhet. Vi paddlar till en avskild och vindskyddad plats, yogar på våra SUP brädor och paddlar sedan tillbaka.

  Hur går det till? Och går det att paddla och yoga i alla väder?

  – Det går att få en fin paddlings- och yogaupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningarna.
  – Paddling och yoga sker i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass).
  – Våtdräkter, skor och flytvästar ingår alltid.
  – Vi väljer sida av Dalarökanalen för att få så bra förhållanden som möjligt för paddling och yoga beroende på väder och vind.
  – Samtliga brädor sätts fast i en plattform så att gruppen håller ihop under yogan. Vi ankrar upp plattformen och brädorna på grunt vatten där alla bottnar.
  – Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
  – Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek, meddelas i så fall allra senast dagen innan (på eventsidan och via sms till angivet mobilnummer).
  – I första hand försöker vi hitta en ny dag och tid som passar alla deltagare, i andra hand återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass.

 • Sommarschema i Askfatshamnen Dalarö

  Regelbundna SUP Yogaklasser i Askfatshamnen

  Under sommarperioden (vecka 26-36) erbjuder vi regelbundna SUP Yogaklasser i Askfatshamnen. Vi utgår från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

  Under vecka 26-31 gäller Sommarschemat och under vecka 32 samt 34-36 gäller Sensommarschemat. Vecka 33 har vi ett uppehåll utan klasser.

  Vid önskemål om ytterligare tider/dagar och specifika typer av SUP Yogaklasser, hör gärna av dig! Vi kan också skräddarsy upplägg både för grupper och för individuella behov och önskemål.

  Våra regelbundna SUP Yogaklasser i sommar

  Sommarschema vecka 26-31
  Måndagar v 26-31

  SUP Yoga Fit for Sports kl 16.00-17.30

  SUP Yoga Floating Yin kl 18-19.30

  Tisdagar v 26-31

  SUP Yoga Floating Yin kl 18-19.30

  Torsdagar v 27-31

  SUP Yoga MediYoga kl 16.00-17.30

  SUP Yoga Power Intense kl 18-19.30

  Lördagar v 26-31

  Morgonpaddling med SUP Yoga Floating Yin kl 9.00-10.30

  Söndagar v 26-31

  SUP Yoga Rest Relax Reset kl 18.30-19.45

  Se sommarschemat i sin helhet till höger.

   

  Sensommarschema vecka 32, 34-36
  Tisdagar v 32, 34-36

  SUP Yoga Floating Yin kl 18.30-20.00

  Torsdagar  v 32, 34-36

  SUP Yoga Power Intense kl 18.30-20.00

  Söndagar  v 32, 34-36

  SUP Yoga Floating Yin kl 15.00-16.30

  Se sensommarschemat i sin helhet till höger.

   

  Vi lägger även upp klasser löpande så håll utkik på vår Facebooksida för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/.

 • SUP Yoga på förfrågan - individuell SUP PT Yoga eller i grupp

  SUP Yoga på förfrågan – individuellt eller i grupp

  Vi erbjuder även SUP Yogaklasser på förfrågan – både individuellt (som Personlig Träning) eller i grupp. Vi anpassar upplägget efter önskemål, förutsättningar och behov. Hör gärna av dig till oss med en förfrågan!

  .

 • Samarbeten och events

  Samarbete med Haninge Yogastudio & Smådalarö Gård

  Vi är mycket glada över vårt utökade samarbete med Haninge Yogastudio & Smådalarö Gård denna säsong! Vi erbjöd ett par mycket lyckade aktiviteter tillsammans med Haninge Yogastudio och Smådalarö Gård förra säsongen. Nu fördjupar vi vårt samarbete och erbjuder gemensamt aktiviteter på och vid vattnet under hela fyra onsdagar i juli! All info finns i denna inbjudan; Yoga_SUP Smådalarö v28-31 2018

  Vi arrangerar tillsammans med Haninge Yogastudio utomhusyoga och SUP Yoga vid och i samarbete med Smådalarö Gård under fyra onsdagsförmiddagar i juli samt i början av augusti.

  Vi erbjuder även SUP Paddling i samarbete med vår systerbifirma Dalarö Surf Point samma ondagseftermiddagar.

  Med start onsdag den 11 juni finns vi på plats vid Smådalarö Gårds bryggor och erbjuder Utomhusyoga och SUP Yoga på förmiddagarna samt SUP Paddling på eftermiddagarna.

  Se mer information här intill samt i pdf filen och välkommen med din anmälan!

  Utomhusyoga, SUP Yoga & SUP Paddling vid Smådalarö Gård

  Må bra aktiviteter vid vattnet – Hitta lugnet med SUP Yoga och Yoga Tune Up® & njut av härlig SUP Paddling

  Förstärk semesterlugnet eller förgyll vardagen med välgörande aktiviteter på eller nära vattnet vid Smådalarö Gård. Under vecka 28-31 2018 finns det möjlighet att prova på att paddla SUP (Stand Up Paddle)-bräda samt att prova på två olika yogaformer där den ena utförs på en SUP-bräda och den andra på land men med ett par bollar för att massera trötta, stela eller ömma muskler.

  SUP Yoga & Yoga Tune Up®

  Nyttja vattnets positiva effekter för att varva ner och hitta stillhet och harmoni. Utveckla medveten närvaro och andning, fokus och balans, stärk din core, öka din styrka och rörlighet samt få en avkopplande, härlig, kul och (om du vill) utmanande stund med SUP Yoga. Mjuka upp stela muskler med Yoga Tune Up® som kombinerar enkla yogapositioner med effektiva självmassageövningar.

  Deltagarna delas in i två grupper. Den ena gruppen börjar med yoga på vattnet och den andra med yoga på land. Grupperna växlar sedan.

  Datum, tider och kostnad;
  Dag: Onsdagar v 28-31 2018 (11/7, 18/7, 25/7, 1/8)
  Tid: kl. 10.00-13.00 (varav 2 x 75 min yoga)
  Pris: 500 kr/person och datum

  SUP Paddling

  Att stå och paddla på en SUP-bräda har blivit en av världens snabbast växande utomhusaktiviteter. SUP Paddling är en härlig aktivitet som har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller bra träning du söker. Du kommer högre upp och ser bättre än vid annan paddling. Med vattnet som underlag skapas också naturligt bra coreträning samtidigt som även resten av kroppen hjälper till att stabilisera.

  Datum, tider och kostnad;
  Dag: Onsdagar v 28-31 2018 (11/7, 18/7, 25/7, 1/8)
  Tid: kl. 14.00-15.00 & kl. 15.30-16.30
  Pris: 250 kr/person och timme

  Mer information

  Föranmälan behövs för planering av utrustning. Inga förkunskaper krävs förutom simkunnighet. Ta med badkläder, handduk och varm tröja. All utrustning ingår men ta gärna med egen våtdräkt om du har. Samling en kvart i förväg för att hinna byta om till våtdräkt. Kontakta Helena Starkenberg 070-644 12 48 (helena@yogabluezense.se eller info@dalarosurfpoint.se) eller Annelie Alexander 070-292 3045 (moves-anneliealexander@telia.com) om du har frågor eller önskar mer information.

  Anmälan & betalning

  Anmälan sker till Helena Starkenberg, Yoga Blue Zense på helena@yogabluezense.se eller info@dalarosurfpoint.se. (Ange storlek på våtdräkt och skor samt ev tidigare erfarenhet av SUP). Förskottsbetalning till APILA Utveckling AB via Swish 1234018172 eller Bankgiro 5201-7894). Sista anmälningsdag söndag veckan innan resp aktivitetsdatum.

  Om frågor, hör gärna av dig! Och varmt välkommen med din anmälan!

Har du önskemål eller frågor?