Vanliga frågor & svar om SUP Paddling, SUP Yoga och SUP Fys

Fråga 1. Går det att paddla och yoga i alla väder?

Svar 1. Det går att få en fin paddlings- och yogaupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningarna. Vi väljer sida av Dalarökanalen för att få så bra förhållanden som möjligt för paddling och yoga beroende på väder och vind.

Fråga 2. Finns det möjlighet att få individuell hjälp vid behov?

Svar 2. Paddling och yoga sker i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass) för att vi ska kunna se samt ge individuell feedback och hjälp till alla deltagare.

Fråga 3. Är det kallt att vara på vattnet? Vad har jag på mig?

Svar 3. Våtdräkter, skor och flytvästar ingår alltid i alla våra aktiviteter. Under våtdräkten är det skönast att ha bikini/baddräkt/badshorts. Fina sommardagar när det är varmt i både vatten och luft går det ofta bra och kan vara skönare att ha badkläder, shorts och t-shirt/linne alternativt yoga- eller träningskläder. Det blir varmt i våtdräkt om solen ligger på och det är ca 20 grader och uppåt i luften. Under säsongen 2018, som startade tidigt pga av att sommarvärmen kom redan under maj, har vi hittills genomfört de flesta aktiviteter utan våtdräkter. Vi blir också varma när vi rör oss på brädan, det är väldigt sällan någon har frusit på aktiviteterna. Man kan dock bli lite kall efteråt så det kan vara skönt att ha med ett lite varmare ombyte att ta på efteråt samt ett klädombyte ifall kläderna blir fuktiga eller blöta under passet.

Fråga 4. Hur går det till vid SUP Yoga och SUP Fitness? Flyter brädorna iväg från varandra? Och vad händer om jag ramlar i?

Svar 4. Samtliga brädor sätts fast i en plattform så att gruppen håller ihop under yogan. Vi ankrar upp plattformen och brädorna på grunt vatten där alla bottnar. Det värsta som kan hända om du ramlar i är att du blir blöt vilket kan vara uppfriskande och skönt. Om du har våtdräkt på dig blir du oftast snabbt varm igen om du rör på dig då den värms upp av kroppstemperaturen.

Fråga 5. Hur fungerar det med anmälan? Kan jag bara dyka upp?

Svar 5. Föranmälan och förbetalning behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning samt för att veta att vi har SUP brädor till alla deltagare. Föranmälan görs via mail till helena@yogabluezense.se.

Fråga 6. Vad händer om det är dåligt väder?

Svar 6. Att vara på vattnet är oftast en härlig upplevelse oavsett väder och det är det som är lite charmen med utomhusaktiviteter i allmänhet och SUP Paddling & SUP Yoga i synnerhet. Inget pass är det andra likt; vissa dagar kan det vara strålande sol och spegelblankt vatten, vissa dagar kan det vara lätt uppfriskande sommarregn och vissa dagar blåser det mer. Det kan ge helt olika upplevelser på SUP brädan men det går att få en härlig upplevelse på vattnet i alla dessa väderlekar och vi har möjlighet att anpassa var vi paddlar och yogar beroende på förutsättningarna. Vi förbehåller oss dock rätten att boka om eller ställa in ett pass vid direkt olämplig väderlek, vilket i så fall meddelas allra senast dagen innan (på eventsidan och via sms till angivet mobilnummer). Det är dock extremt sällan vi behöver ställa in eller boka om pass. Vi försöker i första hand att hitta en ny tid som passar alla deltagare. I andra hand återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass.

Fråga 7. Hur är det med praktiska detaljer; Kan jag förvara saker någonstans? Finns det dusch och toalett tillgängligt?

Svar 7. Det finns låst utrymme att förvara kläder och annat i medan vi är ute på vattnet. Det finns dusch och toaletter i hamnen som vi har tillgång till. Vi kan även på förfrågan hjälpa er att boka bastu.

Har du önskemål eller frågor?