Träning på land

Blue Zense Yoga & Träning erbjuder träning i olika former året runt, både individuellt och i grupp. Allt med utgångspunkt från och med fokus på individens specifika behov. Utveckla din kondition, styrka, rörlighet, snabbhet & explosivitet samt koordination & balans – utifrån ett skräddarsytt träningspass eller ett helt träningsprogram som passar just dig, dina behov, förutsättningar och mål!

För mer information om aktuella klasser, se ”Kalender”. För praktisk information, se ”Bokning & priser”. Vi anordnar också specialanpassade träningsupplägg på förfrågan, varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen att höra av dig!

 • PT (Personlig Träning) individuellt

  Personlig Träning – individuellt

  Blue Zense Yoga & Träning erbjuder individuell träning i olika former året runt. Allt med utgångspunkt från och med fokus på individens specifika behov.

  Utveckla din kondition, styrka, rörlighet, snabbhet & explosivitet samt koordination & balans – utifrån ett skräddarsytt träningspass eller ett helt träningsprogram som passar just dig, dina behov, förutsättningar och mål!

  Vi erbjuder både enstaka träningspass och paketlösningar. Rekommendationen är normalt sett en paketlösning eftersom träning kräver kontinuitet för att ge resultat. Vi har dock olika mycket utrymme för personlig träning under olika perioder i livet. Ibland kan det räcka en bra bit och ge en nytändning i träningen med lite ny inspiration. Upplägget anpassas utifrån just dina förutsättningar!

  Om frågor, kontakta oss gärna!

  .

 • PT (Personlig Träning) i grupp

  Personlig Träning – i mindre grupper

  Erbjuder även träning i mindre grupper (upp till 6 st deltagare). De olika grupperna kan ha olika fokus; öka styrka, förbättra kondition, öka rörligheten, minska/öka i vikt, träna inför ett specifikt lopp etc. Vi skräddarsyr upplägg och träningspass efter deltagarnas behov!

  Schemalagda PT grupper under hösten/vintern

  Mer information om kommande PT gruppträningar inför hösten/vintern 2018 kommer att läggas upp här lite längre fram!

 • Behovsanalys & träningsplanering

  Funktionsanalyser & fystester

  Vid köp av PT paket ingår alltid funktions- och rörlighetsanalyser samt fystester som en del i behovsanalysen inför framtagning av träningsplan, men det går även bra att boka in det separat.

  Mer information om funktions- och rörlighetsanalyer samt fystester kommer här inom kort.

  För frågor eller bokning, hör gärna av dig!

  Träningsplanering

  Vid köp av PT paket ingår alltid träningsplanering, men det går också bra att beställa det separat.

  Träningsplaneringen förutsätter att funktions- och rörlighetsanalyser samt fystester först genomförs samt att vi har en dialog kring dina specifika behov, förutsättningar och mål – detta för att kunna ta fram en träningsplanering som är specifikt anpassad för just dig.

  I träningsplaneringen ingår det en längre plan (oftast en årsplan, men kan också vara längre beroende på när i tid målet ligger), en något mer detaljerad månadsplan samt en specifikt detaljerad veckoplan där varje träningspass är beskrivna.

  Vi kommer också att lägga in avstämningspunkter under träningsplanen för att stämma av utvecklingen, följa upp de målsättningar som vi har satt upp för träningen och vid behov revidera planen utifrån förändrade förutsättningar.

  För frågor eller bokning, hör gärna av dig!

 • Samarbeten

  Samarbeten inför hösten 2018

  Jag kommer från och med 1 september 2018 att erbjuda PT, träning för mindre grupper, behovsanalyser, funktions- och rörlighetsanalyser, fystester och träningsplaner på vårt nya fina moderna gym som öppnar på Dalarö! Det går bra att redan nu komma med förfrågningar och även att boka tider inför hösten.

  Mer information om vad som kommer att hända framåt hösten 2018 kommer lite längre fram!

  För frågor eller bokning, hör gärna av dig!

 • Profil, filosofi och arbetsmetodik inom träning

  PT Profil – erfarenhet, utbildning och träningsbakgrund

  ”Jag vill inspirera dig att utvecklas utifrån just dina behov, förutsättningar och mål så att du kan nå din fulla potential – därför erbjuder jag individanpassad träning utifrån ett helhetsperspektiv”

  Kort om mig

  Jag heter Helena Starkenberg och brinner för hälsa och träning. Jag är Certifierad Yogalärare, Lic Träningsinstruktör och Lic Personlig Tränare. Jag kommer också att komplettera till Lic Kostrådgivare och Hälsocoach i sep/okt 2018. Jag håller för närvarande yogaklasser och träningspass framförallt i egen regi (via mitt företag Blue Zense Yoga & Träning) men även i samarbete med andra yogalärare/yogastudios, Dalarö Sportklubb samt andra samarbetspartners parallellt med att jag arbetar inom andra områden. Framåt vill jag fokusera ännu mer på hälsa, yoga och träning yrkesmässigt. Min drivkraft är att dela med mig av träningens alla positiva effekter som jag själv har fått uppleva!

  Kort om min utbildning

  Jag är Lic Träningsinstruktör och Lic Personlig Tränare via The Academy. Min yogalärarcertifiering har jag via Global Yoga och med inriktning på hatha/vinyasa flow, yin yoga, power yoga och PT yoga. Jag har även kompletterat med yin yoga för atleter och MediYoga (medicinsk yoga). Dessutom är jag certifierad SUP Yogalärare och har klasser i både yoga och fys på SUP bräda på vattnet i egen regi under sommarhalvåret.

  Min träningsbakgrund

  Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och träning. Utöver yoga och träning har jag ägnat mig åt en rad olika sporter; exvis simning, fotboll, volleyboll, bordtennis, squash, ridning, segling, skidåkning etc. För närvarande blir det mest yoga, ridning, löpning och styrketräning. Sommarhalvåret spenderar jag helst på vattnet på vindsurfing- eller SUP bräda. Vintertid åker jag gärna längdskidor. Jag tror att det är bra att prova på olika saker och att få variation i träningen!

  Filosofi & arbetsmetodik

  Min filosofi 

  Min filosofi är ett helhetsperspektiv där kropp, själ och sinne hänger ihop och alla delar är lika viktiga. Jag väver därför in mina kunskaper både från träning och yoga i mina träningsupplägg. Yoga, särskilt Yin Yoga, är dessutom ett mycket bra komplement till fysisk träning och kan öka prestations- och återhämtningsförmågan samt är ett bra verktyg för mental träning. Jag tror på balans i livet och att det i kombination med variation kan ge oss ett långsiktigt hälsosamt liv.

  Min arbetsmetodik

  I min roll som PT vill jag inspirera dig att utvecklas utifrån just dina behov, förutsättningar och mål så att du kan nå din fulla potential. Detta möjliggörs genom en process som inleds med ett samtal om din träningsbakgrund, hur vardagen ser ut, vad som är viktigt i livet och vilka målsättningarna är med din träning. Som komplement ger funktions- och rörlighetsanalyser och fystester viktig insikt och nuläge på den fysiska statusen. Utifrån detta kan jag lägga upp ett träningsprogram som är specifikt anpassat för just dig så att du kan utveckla bl.a. din kondition, styrka, rörlighet, snabbhet & explosivitet samt koordination & balans utifrån de krav som just din vardag och träning ställer. Planen kommer sedan att ligga till grund för träningen framåt och vi kommer även att använda den för att stämma av utveckling och följa upp de målsättningar som vi gemensamt har satt upp.

  Träning & yoga året om – individuellt och i grupp

  Jag erbjuder träning och yoga i olika former året runt, både individuellt och i grupp. Allt med utgångspunkt från och med fokus på individens specifika behov – utifrån ett skräddarsytt träningspass eller ett helt träningsprogram som passar just dig, dina behov, förutsättningar och mål!

   


Har du önskemål eller frågor?