SUP (Stand Up Paddleboard)

Att stå och paddla på en SUP-bräda har blivit en av världens snabbast växande utomhusaktiviteter. SUP Paddling är en härlig aktivitet som har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller bra träning du söker. Du kommer högre upp och ser bättre än vid annan paddling. Med vattnet som underlag skapas också naturligt bra coreträning samtidigt som även resten av kroppen hjälper till att stabilisera.

Vi erbjuder bred verksamhet som omfattar något för de flesta; SUP morgon-/kvällspaddlingar, kortare och längre SUP paddlingsturer, SUP gruppträningsklasser, SUP Yoga, SUP Fitness/Fyspass, uthyrning av SUP brädor samt även olika aktivitetsupplägg med en kombination av olika aktiviteter etc.

Välkommen med ut på vattnet!

 • Prova-på tillfällen och SUP introduktion

  Prova-på-tillfälle

  Välkommen att testa SUP Paddling, SUP Yoga och SUP Fitness på Dalarö!

  Vi startar upp varje säsong med ett prova-på-event den 1 maj. Det kommer att finnas möjlighet att låna en SUP bräda för paddling, och vi kommer också anordna kostnadsfria introduktionsklasser i SUP Yoga och SUP Fitness. Vi kommer att berätta mer om säsongens aktiviteter och du får möjlighet att ställa frågor till oss om allt som har med SUP att göra. 

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). Vi tillhandahåller all utrustning som behövs; SUP brädor (inkl paddel och leasch), våtdräkter, skor och flytvästar. Vi kommer att bjuda på varmt kaffe och te.

  För uppdaterad info, se eventinbjudan till prova-på-tillfället den 1 maj 2018 på Facebook;

  https://www.facebook.com/events/888728357981879/

  Om frågor, kontakta oss gärna!

  SUP Intro – Paddla med instruktör

  Om det är första gången du ska paddla SUP kan det vara skönt att paddla med en instruktör och i lugn takt lära dig grunderna. Vi börjar med en kort genomgång på land innan vi gemensamt går ut på vattnet.  

  Normalt sett är 60-90 minuter lagom för ett första pass.

  Vi går igenom;
  – paddelteknik och balans på en SUP bräda 
  – säkerhet på vattnet
  – övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på vid SUP Paddling

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). All utrustning ingår (Kona Namaste SUP bräda, leash, paddel, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst). Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.

  För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser.

  Om frågor, kontakta oss gärna!

 • SUP Paddlingsturer

  Våra SUP Paddlingsturer

  Följ med på en skön SUP (Stand Up Paddleboard) paddlingstur! Vi anpassar paddling och tempo utifrån alla deltagare. Vi utgår från Askfatshamnen och väljer paddlingstur beroende på väder och vind. Våtdräkter, våtdräktsskor och flytvästar finns att låna.

  Vi erbjuder en rad olika SUP Paddlingar av olika längd och även olika tider på dygnet. Normalt sett brukar morgon- och kvällspaddlingar vara extra härliga då det ofta är lite lugnare på vattnet vid dessa tillfällen. Men det går att få en skön paddlingstur alla tider på dygnet som det är tillräckligt ljust.

  Förutsättningarna kan variera – vindstilla och spegelblankt vatten eller med lite vind och vågor – en härlig upplevelse oavsett.

  Våra paddlingsturer är normalt mellan 1 tim-2 tim långa för att hinna få en bra paddlingssträcka där vi också hinner se lite av skärgården.

  Paddlingarna går med fördel att kombinera med picknickstopp i lämplig vik/på lämplig ö (vi har flera smultronställen på förslag ifall ni är intresserade av det). Vår plan är att under säsongen 2018 erbjuda lite fler olika alternativ på paddlingsturer, mer information kommer!

  För information om aktuella paddlingsturer, se Sommarschema i Askfatshamnen samt Kalender. För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

  Vi skräddarsyr också upplägg helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan. Kontakta oss gärna för förslag!

  Hur går det till? Och går det att paddla i alla väder?

  – Det går att få en fin paddlingsupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningarna.
  – Paddling sker oftast i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass).
  – Våtdräkter, skor och flytvästar ingår alltid.
  – Vi väljer sida av Dalarökanalen för att få så bra förhållanden som möjligt för paddling beroende på väder och vind.
  – Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
  – Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek, meddelas i så fall så snart som möjligt och allra senast dagen innan (på eventsidan och via sms till angivet mobilnummer).
  – Vid olämplig väderlek försöker vi i första hand hitta och boka om till en ny dag och tid som passar deltagarna. I andra hand ställer vi in passet och i så fall återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass/annan aktivitet.

 • Sommarschema i Askfatshamnen Dalarö

  Regelbundna SUP Paddlingsturer med utgångspunkt från Askfatshamnen

  Under sommarperioden (vecka 26-36) erbjuder vi regelbundna SUP Paddlingar med utgångspunkt från Askfatshamnen. Vi lägger också in extra paddlingsturer vid förfrågan och vid extra fint väder under hela säsongen från maj till och med september.

  Vi utgår från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

  Se sommarschema (v 26-31) och sensommarschema (v 32, 34-36) till höger.

  Vid önskemål om ytterligare tider/dagar och specifika typer av paddlingsturer, hör gärna av dig!

  Våra regelbundna SUP Paddlingar i sommar

  (Nedan är 2018 års sommarschema. Schemat för 2019 uppdateras inom kort. Kom gärna med önskemål!)

  Vi erbjuder under sommaren 2018 regelbunden SUP Paddling på söndagskvällar;

  Söndagar v 26-31
  SUP Paddling kl 20.00-21.00

  Se sommarschemat i sin helhet till höger.

  Söndagar v 32, 34-36
  SUP Paddling kl 19.00-20.00

  Se sensommarschemat i sin helhet till höger.

  Vi lägger även upp klasser löpande så håll utkik på vår Facebooksida för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/.

 • SUP Uthyrning - Hyr SUP och paddla på egen hand eller med guide/instruktör

  Hyr SUP hos oss

  Hyr SUP hos oss i Askfatshamnen från 1 maj till 19 augusti 2018! Nästa säsong startar 1 maj 2019, varmt välkommen åter!

  Bokning via info@dalarosurfpoint.se eller via telefon 070-5501621 (används vid aktiviteter/på vattnet) alternativt 070-6441248 (nås enklast på övrig tid).

  PRISER OCH INFO

  Priser vid uthyrning (per bräda/per person);
  1 timme 200 kr
  2 timmar 300 kr
  4 timmar (halvdag) 400 kr
  8 timmar (heldag) 650 kr

  För privata grupper och/eller företagsevent – eller om du/ni vill paddla med en instruktör – hör gärna av er för förslag på upplägg och priser!

  Praktisk information;
  – Förbokning behövs så att vi kan vara på plats och förbereda rätt utrustning (vi anpassar våra öppettider efter planerade aktiviteter och efterfrågan).
  – Ibland räcker det att boka samma dag, vi gör vårt bästa för att möta alla förfrågningar, vi kan dock inte garantera det. Vi reserverar oss för att det kan vara fullbokat och/eller aktiviteter inbokade vissa tider – så viss framförhållning underlättar och är ofta bättre.
  – Vi finns i Askfatshamnen, bredvid Bistro Solsidan/bakom Hamnkontoret.
  – All utrustning ingår (SUP bräda, leash/säkerhetsrem, paddel, flytväst).
  – Våtdräkt och skor finns att låna utan extra kostnad vid behov. Ange dina/era storlekar vid bokning.
  – En kortare genomgång på land efter individuella behov och önskemål (position och balans på brädan, paddlingsteknik samt tips på paddlingstur utifrån aktuella väder- och vindförutsättningar) ingår alltid vid uthyrning.

  Varmt välkommen med din bokning! Hoppas att vi ses!

  Hyr SUP och paddla med instruktör

  Det går även bra att boka SUP Paddling med guide/instruktör.

  PRISER OCH INFO

  Priser med guide/instruktör;

  Enskild paddling med instruktör (1-2 personer) 600 kr/60 min per person (bokas separat)

  Deltagande i schemalagd SUP Paddlingstur med instruktör 250 kr/60 min per person (se aktuella paddlingsturer på vår facebooksida www.facebook.com/yogabluezense/)

  Deltagande i schemalagd introduktion i SUP Paddling 90 minuter 300 kr/person (se aktuella introduktionsklasser på vår facebooksida www.facebook.com/yogabluezense/)

  För grupper (privatgrupper eller företagsevent)

  För privata grupper och/eller företagsevent – eller om du/ni vill paddla med en instruktör – brukar vi offerera separata förslag beroende på typ av upplägg, längd på aktiviteten, antal deltagare etc. Se dock några prisförslag nedan:

  SUP Paddling 90 min 350 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  SUP Paddling 2 timmar 390 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  SUP Paddling 3 timmar 500 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  Vid skräddarsytt upplägg och inkluderande av ev yoga, fyspass, sup race etc tillkommer 100 kr/person på priserna ovan.

 • Samarbete med Smådalarö Gård

  Samarbete med Smådalarö Gård

  Nya datum och uppdaterad information för 2019 kommer inom kort!

  Vi är mycket glada över vårt utökade samarbete med Smådalarö Gård denna säsong! Vi arrangerar i år SUP Paddling vid och i samarbete med Smådalarö Gård under fyra onsdagseftermiddagar i juli samt i början av augusti. Med start onsdag den 11 juni finns vi på plats vid Smådalarö Gårds bryggor och erbjuder SUP Paddling.

  Se mer information till höger samt i pdf filen och välkommen med din anmälan!

  SUP Paddling på Smådalarö Gård

  Nya datum och uppdaterad information för 2019 kommer inom kort!

  Njut av härlig SUP Paddling vid Smådalarö Gård! Förstärk semesterlugnet eller förgyll vardagen med välgörande aktiviteter på eller nära vattnet vid Smådalarö Gård. Under vecka 28-31 2018 finns det bland annat möjlighet att prova på att paddla SUP (Stand Up Paddle)-bräda.

  Datum och tider

  Dag: Onsdagar v 28-31 2018 (11/7, 18/7, 25/7, 1/8)

  Tid: kl. 14.00-15.00 & kl. 15.30-16.30

  Pris: 250 kr/person och timme

  Mer information
  Föranmälan behövs för planering av utrustning. Inga förkunskaper krävs förutom simkunnighet. Ta med badkläder, handduk och varm tröja. All utrustning ingår men ta gärna med egen våtdräkt om du har. Samling en kvart i förväg för att hinna byta om till våtdräkt. Kontakta Helena Starkenberg 070-644 12 48 (helena@yogabluezense.se eller info@dalarosurfpoint.se) om du har frågor eller önskar mer information.

  Anmälan & betalning
  Anmälan sker till Helena Starkenberg, Yoga Blue Zense på helena@yogabluezense.se eller info@dalarosurfpoint.se. (Ange storlek på våtdräkt och skor samt ev tidigare erfarenhet av SUP). Förskottsbetalning till APILA Utveckling AB via Swish 1234018172 eller Bankgiro 5201-7894). Sista anmälningsdag söndag veckan innan resp aktivitetsdatum.

 • Samarbete med Gålö Havsbad

  Samarbete med Gålö Havsbad

  Vi är jätteglada att kunna presentera vårt nya spännande samarbete med Gålö Havsbad som kommer att inledas inför säsongen 2019!

  Gålö Havsbad är en mycket välskött och uppskattad camping och stugby som ligger otroligt fint vid havet och har fantastiska förutsättningar för aktiviteter både på vattnet och vid vattnet. I en gästenkät som vi gemensamt genomförde under hösten såg vi också att det finns ett stort intresse för de aktiviteter och upplevelser som vi kan erbjuda via Blue Zense Yoga & Training och vår systerbifirma Dalarö Surf Point vid Gålö Havsbad! Det är därför extra roligt att presentera vårt nya samarbete!

  Vi kommer att inleda samarbetet den 18-19 maj genom en helg fullspäckad med aktiviteter både på vattnet och på stranden. Se mer info om helgen i programmet här intill samt i detta event skapat av Gålö Havsbad:
  https://www.facebook.com/events/701332193594292/?ti=icl

  Vi kommer även erbjuda aktivitetsdagar i sommar, mer info om det kommer men boka gärna redan nu in de aktuella datumen; torsdag 18 juli, torsdag 25 juli och torsdag 1 augusti (se även kalendern https://www.yogabluezense.se/kalender-vinter-var-2019/). Mer info om dessa dagar kommer!

  Dessutom finns vi nu med i Gålö Havsbads aktivitetsutbud vilket kommer göra det möjligt för Gålö Havsbads gäster att exvis hyra SUP och att boka skräddarsydda aktiviteter inom SUP och vindsurfing samt yoga & träning både på vatten och på land på förfrågan.

  För frågor, hör gärna av dig!

  Hoppas att vi ses på Gålö Havsbad!

  Aktivitetshelg med utomhusyoga, utomhusträning, SUP Yoga & SUP Paddling vid och i samarbete med Gålö Havsbad 18-19 maj 2019

  Se program för helgen nedan:

  För frågor, hör gärna av dig! Notera att föranmälan krävs så att vi kan planera och förbereda rätt utrustning.

  Hoppas att vi ses!

Har du önskemål eller frågor?