SUP (Stand Up Paddleboard)

Att stå och paddla på en SUP-bräda har blivit en av världens snabbast växande utomhusaktiviteter. SUP Paddling är en härlig aktivitet som har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller bra träning du söker. Du kommer högre upp och ser bättre än vid annan paddling. Med vattnet som underlag skapas också naturligt bra coreträning samtidigt som även resten av kroppen hjälper till att stabilisera.

Vi erbjuder bred verksamhet som omfattar något för de flesta; SUP morgon-/kvällspaddlingar, kortare och längre SUP paddlingsturer, SUP gruppträningsklasser, SUP Yoga, SUP Fitness/Fyspass, uthyrning av SUP brädor samt även olika aktivitetsupplägg med en kombination av olika aktiviteter etc.

Välkommen med ut på vattnet!

 • Prova-på tillfällen och SUP introduktion

  Prova-på-tillfälle

  Välkommen att testa SUP Paddling, SUP Yoga och SUP Fitness på Dalarö!

  Vi startar upp varje säsong med ett prova-på-event den 1 maj. Det kommer att finnas möjlighet att låna en SUP bräda för paddling, och vi kommer också anordna kostnadsfria introduktionsklasser i SUP Yoga och SUP Fitness. Vi kommer att berätta mer om säsongens aktiviteter och du får möjlighet att ställa frågor till oss om allt som har med SUP att göra. 

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). Vi tillhandahåller all utrustning som behövs; SUP brädor (inkl paddel och leasch), våtdräkter, skor och flytvästar. Vi kommer att bjuda på varmt kaffe och te.

  För uppdaterad info, se eventinbjudan till prova-på-tillfället den 1 maj 2018 på Facebook;

  https://www.facebook.com/events/888728357981879/

  Om frågor, kontakta oss gärna!

  SUP Intro – Paddla med instruktör

  Om det är första gången du ska paddla SUP kan det vara skönt att paddla med en instruktör och i lugn takt lära dig grunderna. Vi börjar med en kort genomgång på land innan vi gemensamt går ut på vattnet.  

  Normalt sett är 60-90 minuter lagom för ett första pass.

  Vi går igenom;
  – paddelteknik och balans på en SUP bräda 
  – säkerhet på vattnet
  – övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på vid SUP Paddling

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). All utrustning ingår (Kona Namaste SUP bräda, leash, paddel, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst). Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.

  För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser.

  Om frågor, kontakta oss gärna!

 • SUP Paddlingsturer

  Våra SUP Paddlingsturer

  Följ med på en skön SUP (Stand Up Paddleboard) paddlingstur! Vi anpassar paddling och tempo utifrån alla deltagare. Vi utgår från Askfatshamnen och väljer paddlingstur beroende på väder och vind. Våtdräkter, våtdräktsskor och flytvästar finns att låna.

  Vi erbjuder en rad olika SUP Paddlingar av olika längd och även olika tider på dygnet. Normalt sett brukar morgon- och kvällspaddlingar vara extra härliga då det ofta är lite lugnare på vattnet vid dessa tillfällen. Men det går att få en skön paddlingstur alla tider på dygnet som det är tillräckligt ljust.

  Förutsättningarna kan variera – vindstilla och spegelblankt vatten eller med lite vind och vågor – en härlig upplevelse oavsett.

  Våra paddlingsturer är normalt mellan 1 tim-2 tim långa för att hinna få en bra paddlingssträcka där vi också hinner se lite av skärgården.

  Paddlingarna går med fördel att kombinera med picknickstopp i lämplig vik/på lämplig ö (vi har flera smultronställen på förslag ifall ni är intresserade av det). Vår plan är att under säsongen 2018 erbjuda lite fler olika alternativ på paddlingsturer, mer information kommer!

  För information om aktuella paddlingsturer, se Sommarschema i Askfatshamnen samt Kalender. För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

  Vi skräddarsyr också upplägg helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan. Kontakta oss gärna för förslag!

  Hur går det till? Och går det att paddla i alla väder?

  – Det går att få en fin paddlingsupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningarna.
  – Paddling sker oftast i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass).
  – Våtdräkter, skor och flytvästar ingår alltid.
  – Vi väljer sida av Dalarökanalen för att få så bra förhållanden som möjligt för paddling beroende på väder och vind.
  – Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
  – Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek, meddelas i så fall så snart som möjligt och allra senast dagen innan (på eventsidan och via sms till angivet mobilnummer).
  – Vid olämplig väderlek försöker vi i första hand hitta och boka om till en ny dag och tid som passar deltagarna. I andra hand ställer vi in passet och i så fall återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass/annan aktivitet.

 • Sommarschema i Askfatshamnen Dalarö

  Regelbundna SUP Paddlingsturer med utgångspunkt från Askfatshamnen

  Under sommarperioden (vecka 24-33) erbjuder vi regelbundna SUP Paddlingar med utgångspunkt från Askfatshamnen. Vi lägger också in extra paddlingsturer vid förfrågan och vid extra fint väder under hela säsongen från maj till och med september.

  Vi utgår från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

  Se sommarschema (v 24-33) här intill.

  Vid önskemål om ytterligare tider/dagar och specifika typer av paddlingsturer, hör gärna av dig!

  Våra regelbundna SUP Paddlingar sommaren 2019

  Vi erbjuder under sommaren 2019 regelbunden SUP Paddling på söndagskvällar;

  Söndagar v 24-33

  SUP Paddling kl 20.00-21.00

   

  Vi erbjuder även en SUP Morgonpaddling med ett kortare yogapass på lördagsmorgnar;

  Lördagar v 24-33

  Morgonpaddling med SUP Yoga Yin & Yang kl 9.00-10.30

   

  Se sommarschemat i sin helhet här intill samt ett försäsongserbjudande där du fram till den 5 maj har möjlighet att köpa våra klippkort, kurskort och sommarkort till 20% rabatt!

  Vi lägger även upp klasser löpande så håll utkik på vår Facebooksida för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/.

 • SUP Uthyrning - Hyr SUP och paddla på egen hand eller med guide/instruktör

  Hyr SUP hos oss

  Hyr SUP hos oss i Askfatshamnen! Under säsongen 2019 erbjuder vi SUP-uthyrning från 1 maj till 18 augusti.

  Tid efter överenskommelse vid förbokning via helena@yogabluezense.se eller telefon 070-6441248.

  PRISER OCH INFO

  Priser vid uthyrning (per bräda/per person);
  1 timme 200 kr
  2 timmar 300 kr
  4 timmar 400 kr
  6 timmar 650 kr

  För privata grupper och/eller företagsevent – eller om du/ni vill paddla med en instruktör – hör gärna av er för förslag på upplägg och priser!

  Praktisk information;
  – Förbokning behövs så att vi kan vara på plats och förbereda rätt utrustning (vi anpassar våra öppettider efter planerade aktiviteter och efterfrågan).
  – Ibland räcker det att boka samma dag, vi gör vårt bästa för att möta alla förfrågningar, vi kan dock inte garantera det. Vi reserverar oss för att det kan vara fullbokat och/eller aktiviteter inbokade vissa tider – så viss framförhållning underlättar och är ofta bättre.
  – Vi finns i Askfatshamnen, bredvid Bistro Solsidan/bakom Hamnkontoret.
  – All utrustning ingår (SUP bräda, leash/säkerhetsrem, paddel, flytväst).
  – Våtdräkt och skor finns att låna utan extra kostnad vid behov. Ange dina/era storlekar vid bokning.
  – En kortare genomgång på land efter individuella behov och önskemål (position och balans på brädan, paddlingsteknik samt tips på paddlingstur utifrån aktuella väder- och vindförutsättningar) ingår alltid vid uthyrning.

  Varmt välkommen med din bokning! Hoppas att vi ses!

  Hyr SUP och paddla med instruktör

  Det går även bra att boka SUP Paddling med guide/instruktör.

  PRISER OCH INFO

  Priser med guide/instruktör;

  Enskild paddling med instruktör (1-2 personer) 600 kr/60 min per person (bokas separat)

  Deltagande i schemalagd SUP Paddlingstur med instruktör 250 kr/60 min per person (se aktuella paddlingsturer på vår facebooksida www.facebook.com/yogabluezense/)

  Deltagande i schemalagd introduktion i SUP Paddling 90 minuter 300 kr/person (se aktuella introduktionsklasser på vår facebooksida www.facebook.com/yogabluezense/)

  För grupper (privatgrupper eller företagsevent)

  För privata grupper och/eller företagsevent – eller om du/ni vill paddla med en instruktör – brukar vi offerera separata förslag beroende på typ av upplägg, längd på aktiviteten, antal deltagare etc. Se dock några prisexempel nedan:

  SUP Paddling 60 min 350 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  SUP Paddling 90 min 400 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  SUP Paddling 2 timmar 500 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  SUP Paddling 3 timmar 650 kr/person (gäller vid 5-10 deltagare)

  Vid skräddarsytt upplägg och inkluderande av ev yoga, fyspass, sup race etc tillkommer 100 kr/person på priserna ovan.

 • Samarbete med Smådalarö Gård

  Samarbete med Smådalarö Gård sommaren 2019

  Vi arrangerar även i år SUP Paddling vid och i samarbete med Smådalarö Gård! Denna sommar kommer vi under två onsdagseftermiddagar i juli, vecka 29 (onsdag 17 juli) och vecka 31 (onsdag 31 juli), finnas på plats vid Smådalarö Gårds bryggor och erbjuda SUP Paddling.

  Se mer information här intill. Du kan välja om du vill följa med på en paddlingstur med instruktör eller om du vill hyra bräda för egen paddling. Det är samma tider och priser som gäller oavsett. Varmt välkommen med ev frågor och anmälan!

  SUP Paddling på Smådalarö Gård sommaren 2019

  Njut av härlig SUP Paddling vid Smådalarö Gård! Förstärk semesterlugnet eller förgyll vardagen med välgörande aktiviteter på eller nära vattnet vid Smådalarö Gård. Under vecka 29 och 31 2019 finns det bland annat möjlighet att prova på att paddla SUP (Stand Up Paddle)-bräda.

  SUP Paddling

  SUP Paddling är en härlig aktivitet som har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller bra träning du söker. Du kommer högre upp och ser bättre än vid annan paddling. Med vattnet som underlag skapas också naturligt bra bålträning samtidigt som även resten av kroppen hjälper till att stabilisera. Häng med på en guidad paddling med instruktör eller boka bräda för egen paddling.

  Datum och tider

  Dag: Onsdagar v 29 och 31 2018 (17/7, 31/7)

  Tid: kl. 14.00-15.00 & kl. 15.30-16.30

  Pris: 250 kr/person och timme

  Mer information

  Föranmälan behövs för planering av utrustning. Inga förkunskaper krävs förutom simkunnighet. Ta med yogakläder + badkläder, handduk och varm tröja. All utrustning ingår men ta gärna med egen våtdräkt eller yogamatta om du har. Samling en kvart i förväg för att hinna byta om till våtdräkt. Kontakta Helena Starkenberg 070-644 12 48 (helena@yogabluezense.se) eller Annelie Alexander 070-292 3045 (moves-anneliealexander@telia.com) om du har frågor eller önskar mer information.

  Anmälan & betalning

  Anmälan sker till Helena Starkenberg, Blue Zense Yoga & Training på helena@yogabluezense.se. Ange storlek på våtdräkt, flytväst och skor samt ev tidigare erfarenhet av SUP & SUP Yoga. Förskottsbetalning till APILA Utveckling AB via Swish 1234018172 eller Bankgiro 5201-7894. Kvittens fås på plats vid eventet. Sista anmälningsdag söndag veckan innan resp aktivitetsdatum.

  Om frågor, hör gärna av dig! Och varmt välkommen med din anmälan!

 • Samarbete med Gålö Havsbad

  Samarbete med Gålö Havsbad

  Vi är jätteglada att kunna presentera vårt nya spännande samarbete med Gålö Havsbad som har inletts under säsongen 2019!

  Gålö Havsbad är en mycket välskött och uppskattad camping och stugby som ligger otroligt fint vid havet och har fantastiska förutsättningar för aktiviteter både på vattnet och vid vattnet. I en gästenkät som vi gemensamt genomförde under hösten såg vi också att det finns ett stort intresse för de aktiviteter och upplevelser som vi kan erbjuda via Blue Zense Yoga & Training och vår systerbifirma Dalarö Surf Point vid Gålö Havsbad! Det är därför extra roligt att presentera vårt nya samarbete!

  Vi inledde samarbetet den 18-19 maj genom en helg fullspäckad med aktiviteter både på vattnet och på stranden. Se mer info om helgen i programmet här intill samt i detta event skapat av Gålö Havsbad:
  https://www.facebook.com/events/701332193594292/?ti=icl
  Du hittar även fotoalbum med bilder från helgen på våra Facebooksidor www.facebook.com/dalarosurfpoint/ och www.facebook.com/yogabluezense/.

  Vi erbjuder även aktivitetsdagar i sommar, boka gärna redan nu in de aktuella datumen; torsdag 18 juli, torsdag 25 juli och torsdag 1 augusti (se även kalendern https://www.dalarosurfpoint.se/kalender-2019/). Mer info om dessa dagar i separata Facebookevent samt här bredvid på sidan;
  18 juli: https://www.facebook.com/events/2921684757874173/
  25 juli: https://www.facebook.com/events/726968504387993/
  1 augusti: https://www.facebook.com/events/396259104327784/

  Dessutom finns vi nu med i Gålö Havsbads aktivitetsutbud vilket kommer göra det möjligt för Gålö Havsbads gäster att exvis hyra SUP och att boka skräddarsydda aktiviteter inom SUP och vindsurfing samt yoga & träning både på vatten och på land på förfrågan.

  För frågor, hör gärna av dig!

  Hoppas att vi ses på Gålö Havsbad!

  Aktivitetshelg med utomhusyoga, utomhusträning, SUP Yoga & SUP Paddling vid och i samarbete med Gålö Havsbad 18-19 maj 2019

  Se program för helgen nedan:

  För frågor, hör gärna av dig! Notera att föranmälan krävs så att vi kan planera och förbereda rätt utrustning.

  Hoppas att vi ses!

  Aktivitetsdag med SUP Paddling, SUP Yoga och SUP-uthyrning vid och i samarbete med Gålö Havsbad 18 juli 2019

  Varmt välkommen att delta på vår aktivitetsdag med SUP (Stand Up Paddleboard) Paddling och SUP Yoga vid i och i samarbete med Gålö Havsbad torsdag den 18 juli!

  Häng med på en skön SUP Paddlingstur på morgonen, prova på SUP Yoga på förmiddagen eller hyr SUP bräda för egen paddling på eftermiddagen. Vi erbjuder också privatlektioner med paddlingsteknik för dig som är nyfiken på säsongens nya SUP Race brädor från Kona som blev topplacerade i SUP SM nyligen.

  OBS. Notera att föranmälan behövs enligt informationen längre ner så att vi kan planera och förbereda rätt utrustning.

  För frågor och föranmälan;
  – För dig som är gäst på Gålö Havsbads camping & stugby, via info@galohavsbad.se
  – För övriga, via helena@yogabluezense.se (det går även bra att boka via Boka Direkt https://www.bokadirekt.se/places/blue-zense-yoga-&-training-och-ryttarform-28587)

  PROGRAM

  Kl 9-10 SUP (Stand Up Paddleboard) Morgonpaddling
  Följ med på en skön SUP (Stand Up Paddleboard) paddlingstur med guide/instruktör. Vi startar med en genomgång på land innan vi går ut på vattnet. Vi anpassar paddling och tempo utifrån alla deltagare, och väljer paddlingstur beroende på väder och vind. Max 10 deltagare.
  Pris: 250 kr per person/60 min paddlingstur

  Kl 10.30-12.00 SUP Yoga
  Kombinera välgörande yoga med vattnets alla positiva effekter. Lugn, mjuk och inkännande yoga som passar alla. Unna dig en avkopplande, härlig, kul och (om du vill) utmanande stund på SUP brädan. Max 8 deltagare.
  Pris: 290 kr per person/90 min

  Lunchpaus (vi är tillgängliga för frågor och bokningar på plats även under lunchen)

  Kl 13.30-16.00
  SUP Uthyrning (vi är tillgängliga på stranden för dig som vill hyra bräda för egen paddling, har frågor kring SUP etc)
  Vi kommer att finnas på plats både på land och på vatten för genomgång och instruktioner. Vi går igenom paddlingsteknik och balans på en SUP bräda, säkerhet på vattnet samt övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på.
  Priser SUP hyra: 200 kr/timme, 300 kr/2 timmar

  Under eftermiddagen kl 13.30-15.45 erbjuder vi även privatlektioner inom SUP Sport på säsongens nya SUP Race brädor från Kona som blev topplacerade i SUP SM nyligen. Max 3 privatlektioner per torsdag (kl 13.30-14.15, kl 14.15-15.00 och kl 15.00-15.45).
  Pris: 500 kr/45 min

  PRAKTISKA DETALJER
  – För samtliga aktiviteter på vatten ingår all utrustning (SUP-bräda, leash, paddel, flytväst samt vid behov våtdräkt och våtdräktsskor). Inga förkunskaper krävs, förutom simkunnighet.
  – Notera att vi behöver föranmälan för att kunna planera och förbereda rätt utrustning.
  – Begränsat antal platser. Förskottsbetalning garanterar din plats.

  INFO OM ANMÄLAN OCH BETALNING
  Vi behöver din anmälan allra senast på tisdagen samma vecka som aktivitetsdagen eftersom vi kommer förbereda och packa all utrustning under onsdagen (vi håller i vanliga fall till på Dalarö så transporterar utrustning till Gålö Havsbad för denna helg). Begränsat antal platser så först till kvarn.

  För anmälan;
  – För dig som är gäst på Gålö Havsbads camping & stugby, anmälan via info@galohavsbad.se
  – För övriga, via helena@yogabluezense.se (det går även bra att boka via Boka Direkt https://www.bokadirekt.se/places/blue-zense-yoga-&-training-och-ryttarform-28587)

  Vid bokning, vänligen ange;
  – Ditt mobilnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig då detta är delvis väderberoende aktiviteter.
  – Om du önskar låna våtdräkt och skor, ange storlekar (vanliga kläd- och skostorlekar plus din längd i cm) vid anmälan.

  INFO OM BETALNING
  – För dig som är gäst på Gålö Havsbads camping & stugby; kontakta info@galohavsbad.se för information.
  – För övriga; aktiviteter förskottsbetalas enklast via Swish 1234018172 (till bolaget APILA Utveckling AB), ange för- och efternamn samt vilken aktivitet bokningen gäller vid betalningen. Alternativt kan du om du bokar via Boka Direkt välja att betala med Klarna.

  Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

  Hoppas att vi ses!

  Denna aktivitetsdag är ett samarbete mellan Gålö Havsbad, Dalarö Surf Point och Blue Zense Yoga & Training

  SUP-uthyrning vid och i samarbete med Gålö Havsbad 25 juli och 1 augusti 2019

  Hyr SUP bräda för egen paddling!

  Kl 11.00-15.00 är vi tillgängliga på stranden för dig som vill hyra bräda för egen paddling, har frågor kring SUP etc. För díg som vill ha hjälp kommer vi att finnas på plats både på land och på vatten för genomgång och instruktioner. Vi går igenom paddlingsteknik och balans på en SUP bräda, säkerhet på vattnet samt övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på.

  Priser SUP hyra per person och bräda:
  200 kr/1 timme
  300 kr/2 timmar
  400 kr/4 timmar

  PRAKTISKA DETALJER
  – All utrustning ingår vid SUP hyra (SUP-bräda, leash, paddel, flytväst samt vid behov våtdräkt och våtdräktsskor). Inga förkunskaper krävs, förutom simkunnighet.
  – Om du vill vara säker på att det finns en bräda tillgänglig just den tid du vill paddla rekommenderar vi att du reserverar en bräda via förbokning (se mer info nedan).

  För förbokning;
  – För dig som är gäst på Gålö Havsbads camping & stugby, anmälan via info@galohavsbad.se.
  – För övriga, via helena@yogabluezense.se eller info@dalarosurfpoint.se.

  Vid förbokning, vänligen ange;
  – Ditt mobilnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig då detta är delvis väderberoende aktiviteter.
  – Om du önskar låna våtdräkt och skor, ange storlekar (vanliga kläd- och skostorlekar plus din längd i cm) vid anmälan.

  INFO OM BETALNING
  – Betalning sker i förskott på plats via Swish eller med kort via Izettle.

  Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

  Hoppas att vi ses!

  Detta är ett samarrangemang mellan Gålö Havsbad, Dalarö Surf Point och Blue Zense Yoga & Training.

Har du önskemål eller frågor?