Vårt team

Vi är ett lokalt Dalaröbaserat företag som för andra säsongen driver verksamhet i havsnära skärgårdsmiljö på Dalarö med omnejd. Vi har bakgrund inom ledarskap, ekonomi, marknadsföring och kommunikation. Men framförallt har vi ett brinnande intresse för träning, hälsa, välmående, yoga och vattenbaserade aktiviteter som SUP – och vill bidra till att sprida detta intresse och den glädje utövandet av detta ger! Vi erbjuder därför yoga och träning på land och på vatten i havsnära skärgårdsmiljö på Dalarö med omnejd.

Vi älskar att vara vid och på vattnet och vill sprida det välmående och den tillfredsställelse som detta ger. Stockholms skärgård är fantastisk! Det finns även forskning som visar att närheten till vattnet (när vi är i, på eller nära vatten) kan trigga igång det som kallas “blue mind” eller blått sinne – ett milt meditativt tillstånd karakteriserat av stillhet, rofylldhet, harmoni och en känsla av allmän lycka och tillfredsställelse med tillvaron. Wallace J. Nichols, som är marinbiolog, menar att vi alla har ett blått sinne. Det är denna företeelse som har inspirerat till denna verksamhet samt till namnet Blue Zense Yoga & Training. Vårt kall är att inspirera fler att komma ut i skärgården och känna vattnets positiva effekter på kropp, sinne och själ – oavsett om det är bra träning, naturupplevelse eller avkoppling du söker samt om du är på eller vid vattnet.

Om frågor, tveka inte att höra av dig! Varmt välkommen till oss, hoppas att vi ses!

Varma hälsningar
Team Blue Zense Yoga & Training

Helena Starkenberg

Founder & CEO - Cert Yoga Teacher, SUP Instructor, Lic Fitness Instructor, Lic Personal Trainer

Grundare av Blue Zense Yoga & Training. Grundare och delägare av APILA Utveckling AB, som äger och driver Blue Zense Yoga & Training och Dalarö Surf Point, tillsammans med Peter Brynger. Helena har alltid varit aktiv som person och haft ett stort intresse för hälsa och välmående. Hon är utbildad yogalärare via Global Yoga (200 h certifiering) med inriktning på vinyasa flow, yin yoga, power yoga samt PT Yoga. Utöver detta har hon byggt på med SUP (Stand Up Paddleboard) yogalärarutbildning via Sofie Ringsten/SUP Yoga PRO (30h), Yoga Anatomy via Ulrica Norberg & Hillevi Borga/Yoga for Life (50h), Yin Yoga for Athletes via Sofie Ringsten/YogaYama (50h) och en instruktörsutbildning i MediYoga. Helena är även Lic Träningsinstruktör, Lic Personlig Tränare, Lic Kostrådgivare och Hälsokonsult via The Academy. Träning har alltid varit en stor och viktig del av hennes liv och hon har utövat – och utövar – en rad olika sporter och träningsformer; för närvarande framförallt yoga, styrketräning, ridning, löpning, vindsurfing och SUP Paddling (och tidigare bl.a. skidåkning, segling, fotboll, simning, volleyboll, bordtennis och squash). Hennes drivkraft är att inspirera och dela med sig av alla positiva effekter av träning, yoga samt att vara på vatten som hon själv upplever.

Susanne Garpenhag

Yin Yoga Teacher, SUP Yoga/SUP Fitness & SUP Instructor

Susanne Garpenhag arbetar som Yin Yogalärare samt med SUP Yoga, SUP Fys och som SUP instruktör för Yoga Blue Zense. Hon är även ägare till Garpa365 som är verksamt inom friskvård och hälsa. Till vardags är hon ekonomiansvarig för ett mindre företag inom VVS-konsultbranschen. Susanne har alltid varit fysiskt aktiv, och SUP är en av de senaste tillskotten på hennes aktivitetslista. Hon är utbildad yinyogalärare och hälsoinspiratör. Dessutom arbetar hon som bootcamp instruktör för IA Training. Löpning, bootcamp, combat, brottning, spinning och box är aktiviteter som Susanne utför när tid och tillfälle ges. Hon har utfört tjejklassikern, halvklassikern och nu tränar hon för Stockholm Marathon 2018. Riktig sportig och inspirerande tjej med mycket energi och stort driv med andra ord!