På grund av det stora intresset (kursen i november blev fullbokad på mindre än en vecka) lägger vi in ytterligare en tredagarskurs med ridning och yoga under detta år under helgen 14-16 december!

Kombinera ridning på trevliga välutbildade dressyrhästar med balanserande ryttaryoga!

Vad kan passa bättre än att fly julstressen för en helg och stressa av, varva ner och ladda om batterierna inför julen? Vi utlovar julstämning utan krav, lussebullar och glögg, julsånger (nja, kanske inte till yogaklasserna), frisk luft, god mat, balanserande yoga och givande ridning på fina hästar!

Fokus för helgen är ryttarens sits, följsamhet och kroppsmedvetenhet. Vi har mycket goda erfarenheter av att kombinera yoga och ridning från våra tidigare kurser då vi har sett stora positiva effekter på både deltagarnas ridning samt på återhämtningen mellan ridpassen.

Yoga är ett mycket bra komplement för ryttaren och ger ofta omedelbara effekter på ridningen i form av mer avslappnade och fokuserade ryttare med bättre kroppskännedom, kroppskänsla och stabilitet samt mer ändamålsenlig andning som kommer djupare ner i sadeln – vilket påtagligt förbättrar ryttarens förmåga att inverka på och samspela med hästen. Dessutom brukar deltagarna på våra helgkurser med yoga och ridning uppge att de känner sig mindre trötta i kroppen än efter en vanlig ridhelg vilket beror på att yogan även förbättrar återhämtningen mellan ridpassen.

 

 

 

 

 

 

Helgens program;

Fredag:
Samling 14.00.
Därefter ett ridpass samt ett lugnare yogapass innan kvällens middag.

Lördag:
Sitsträning på lina på förmiddagen.
På eftermiddagen ett något mer fysiskt yogapass följt av ett ridpass.

Söndag:
Kortare yogapass som uppvärmning innan frukost, därefter ridning.
Avslutning med lunch (slut ca 13.30)

Pris;
Kost, logi, ridning och yoga 4900 kr

Några ord från tidigare deltagare;
”Tack för en superhelg! Jag har aldrig mått så bra som efter dessa helger : ) Vardagen och all stress och alla spänningar i kroppen försvinner. Man känner sig lugn och harmonisk och blir mer ett med hästen. En Underbar känsla! Har faktiskt varit duktig och kört några övningar efter varje träningspass – det ger så mycket bättre resultat än min “vanliga” stretch! Tack för att du lärt mig att andas också!!! :)”
Marie Lindell Axelsson, deltagare 3-dagars dressyrkurs med yoga & ridning, juli 2018

“Rid- och yogahelg! Så givande kurs i sits och inverkan! Har aldrig suttit så djupt i sadeln som efter de här dagarna.#smarrigmat#yinyoga#finahästar@yogabluezense @srhästochryttarutbildning”
Caroline Borgström, deltagare 3-dagars dressyrkurs med yoga & ridning, juli 2017

Denna rid- och yogahelg är ett samarbete mellan S.R. Häst- och Ryttarutbildning och Yoga Blue Zense. Ridanläggningen ligger i Vallentuna och är fint belägen i lantlig idyll med mysigt boende och mycket god mat.
– Mer info om anläggningen, ridningen och hästarna på www.ryttarutbildning.se
– Mer info om yoga och ryttaryoga samt bilder från tidigare kurser på www.yogabluezense.se/Träning på land/Yoga för ryttare

Anmälan till Suvi Räsänen på info@ryttarutbildning.se.

Varmt välkommen med din anmälan!
Suvi Räsänen & Helena Starkenberg