Snart startar våra MediYoga klasser för hösten 2018!

MediYoga är en mjuk, lugn och mycket avslappnande yoga som kan utövas av alla! Det är en evidensbaserad och terapeutisk yogaform som är utvecklad i samarbete med hälso- och sjukvård och det finns mycket forskning som styrker yogans positiva effekter.

Från och med hösten 2018 har vi MediYoga på och i samarbete med Haninge yogastudio.

Vi kommer ha 2 st 6 veckors kurser på måndagar kl 18.00-19.30 varav den första kursen startar den 3 september;
– Kurs 1: v 36-41
– Kurs 2: v 44-49

I mån av plats går det även att delta på enskilda tillfällen, upplägget kommer dock vara i kursform där vi bygger på från gång till gång så om du inte har utövat MediYoga tidigare rekommenderas att du är med på hela kursen.

Kurserna kommer vara baskurser där vi går igenom grunderna inom MediYoga och bygger vidare från tillfälle till tillfälle. Det passar både dig som ny utövare av MediYoga och dig som vill repetera grunderna och/eller uppskattar MediYogas baspass särskilt mycket.

Vad är MediYoga?
MediYoga är en evidensbaserad mjuk och terapeutisk yogaform framtagen och mycket använd i samarbete med hälso- och sjukvård och det finns en hel del forskning som styrker resultaten av yogans effekter för ex stress och utmattning, ryggbesvär, hjärt- och kärlsjukdomar, sömnbesvär, oro/ängslan, fokus och koncentration etc. MediYoga har sin grund i klassisk kundaliniyoga, den indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin.

MediYoga är en meditativ, medicinsk och terapeutisk yogaform som är mjuk men ändå kraftfull. Den har förmåga att skapa lugn, avspänning och balans på djupet i både kropp och sinne, och öppnar på så sätt upp för kroppens egen självläkande förmåga.

MediYoga kan utövas av alla. De flesta positioner är sittande eller liggande. Övningarna kan alltid anpassas efter förmåga och dagsform. De dokumenterade effekterna av yogan är lika stora oavsett om du använder en yogamatta eller sitter på en stol.

Priser?
Kurs om 6 ggr (om 90 min): 1200 kr/6 tillfällen
Drop-in (i mån av plats): 250 kr/tillfälle

Mer info?
– Mer info om kurserna, priser och bokning på www.haningeyogastudio.se. Anmälan sker till Annelie Alexander på Haninge yogastudio.
– Mer info om MediYoga på https://www.yogabluezense.se/yoga-pa-land/MediYoga.

Anmälan?
– Anmälan sker till Annelie Alexander på Haninge yogastudio.

Om frågor, hör gärna av dig!

Håll utkik här på hemsidan, i Kalendern samt på Facebook för uppdateringar.

Anmälningarna har redan börjat komma in till den första kursen som startar den 3 september. Varmt välkommen att höra av dig för mer information eller med din anmälan!

Annelie Alexander, ägare Haninge yogastudio
Helena Starkenberg, MediYogainstruktör, Blue Zense Yoga & Träning